Espais

COM ARRIBAR

Amb transport públic:

Rodalies RENFE 

(Antiga Carretera de Manresa a Abrera, 52, Manresa)

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya 

MANRESA - VILADORDIS (Avinguda Francesc Macià s/n, Manresa)

Amb transport privat:

Pàrquing del Centre Històric

(Via Sant Ignasi, 2, Manresa)

Pàrquing la Seu-Centre

(Plaça de la Reforma, Manresa)

 

ESPAIS

Jardins de la Casa Internacional d'Espiritualitat - Cova de Sant Ignasi 
(C/ Sant Bartomeu , 56, Manresa)
El complex actual edificat sobre la balma natural on segons la tradició Ignasi comença a escriure els Exercicis Espiriuals, està format d'una banda, pel Santuari de la Cova, i de l'altra, pel Centre Internacional d'Espiritualitat Ignasiana (abans anomenat Casa d'Exercicis), que data de 1894 i és obra de Joan Martorell. Tot el conjunt monumental és una bona mostra de l'arquitectura jesuítica i , sobretot, de l'art barroc català.
La façana barroca és obra de Joan i Francesc Grau, artístes manresans i data del segle XVII. L'església fou construïda entre 1750 i 1763, en l'espai d'acolliment hi podem trobar la porta que el 1625 es va col·locar per entrear a la coveta fins el 1900 i els medallons d'alabastre que relaten els episodis de la vida d'Ignasi fets pel també manresà Josep Sunyer (1720).

A més del seu interès artístic, és tot un símbol per als membres de la Companyi a de Jesús, ja que és considerat el lloc on van germinar les idees del seu fundador. 

COM ARRIBAR-HI: 

Santuari de la Cova de Sant Ignasi 
(Camí de la Cova, 17, Manresa)

Al Santuari de la Cova de Sant Ignasi, paisatge i arquitectura es fusionen d’una manera sorprenent tot formant una façana artificial sobre el puig de Sant Bartomeu, que és un dels elements més visibles de l’entrada de Manresa. La seva decoració, amb una barreja d’estils que conjunta el barroc de l’escola escultòrica manresana amb el modernisme de Josep Llimona, esdevé un tret d’identitat que diferencia aquest santuari de la resta d’espais patrimonials de la nostra ciutat.  
El Santuari de la Cova ha transformat la seva decoració interna aquest 2021. L’artista i jesuïta eslovè Marko Rupnik ha instal·lat un conjunt de mosaics que decoren les vuit capelles laterals de l’església de la Cova de Manresa.

COM ARRIBAR-HI: 

Parc de La Seu de Manresa
(Parc de la Seu s/n, Manresa)
La Basílica Col·legiata de Santa Maria de Manresa, coneguda popularment com “La Seu”, és el principal monument manresà. 
L’església gòtica que avui es pot contemplar fou dissenyada pel mestre d’obres Berenguer de Montagut, que també projectà altres temples de gran importància com la basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona. La concepció arquitectònica de la Seu és pròpiament característica del gòtic català: hi predomina l’austeritat en la decoració i la preferència pels volums horitzontals, juntament amb una gran amplada de la nau. Les seves obres es varen iniciar l’any 1328, però fins a finals del segle XV no es va acabar el tancament de la nau. La façana principal i el baptisteri són d’estil modernista i d’inspiració neogòtica, dissenyats per l’arquitecte Alexandre Soler i March amb l’assessorament d’Antoni Gaudí.
A l'exterior d'aquesta, s'hi troben uns jardins acollidors, des dels que es pot contemplar bona part de la ciutat, edificis emblemàtics com la Cova de Sant Ignasi i el Pont Vell i l'espai natural que rodeja la ciutat,

COM ARRIBAR-HI:


Més informació per visitar Manresa: www.manresaturisme.cat