10a edició

Després de l'any de celebració ignasià, la 10a edició del cicle de músiques amb ànima Sons del Camí va tenir lloc del 13 al 22 de juliol als Jardins de la Cova de Sant Ignasi, al Santuari de la Cova de Sant Ignasi i al Parc de la Seu.

  

HENRIO

HENRIO és el nom artístic del cantautor i productor Enric Verdaguer que, després de viure quatre anys a Liverpool i ser la veu de l’última gira de la pianista Clara Peya, iniciava projecte propi sota aquesta nova identitat. Al maig de 2022 Henrio llança un primer EP titulat ‘Help Me Understand’ i al gener del 2023 any elevava l’aposta amb ‘Somewhere, Sometimes’, el seu disc debut.
Aquest disc escrit en català i anglès sorgeix a partir d’un bitllet de tornada, retorn al país d’origen, Catalunya. Recular el camí fet durant quatre anys d’exploració personal, reprendre lligams que havien quedat suspesos per la distància, readaptar-se i remuntar una vida que havia deixat enrere. Un disc creat per explicar el que es viu en aquest espai de transició estrany, inundat per una nostàlgia deambulant, una corroboració del pas del temps i d’observar que algunes coses canvien però d’altres no tant.
Anteriorment, al 2015, el cantautor havia publicat ‘Moonstruck’ (Música Global) encara sota el nom d’Enric Verdaguer, amb el que gira pels principals escenaris de Catalunya abans de fer un parèntesis i residir quatre anys a Anglaterra on es gradua en ‘Songwriting and Production’ a la universitat fundada per Paul McCartney a Liverpool (LIPA).

BERTA SALA 

Cantant i compositora, Berta Sala escriu temes acompanyada del piano o la guitarra. Les seves cançons parlen de l’amor, de la natura, de la societat, de la vida, de com l’enten i de com vol viure-la. Des que és adolescent la música la transporta a una altra dimensió.

Participa en projectes que l’inspiren, amb els que comparteix valors i la fan créixer com a professional i com a persona. Molt agraïda amb totes les professores i companyes que ha tingut tant al Conservatori de Manresa, com al Liceu i als Països Baixos i a tots els músics que l’han donat inspiració i de qui ha après tantes coses. La poesia i la literatura tenen també un paper molt important a la seva vida, l’inspiren, com també la natura, la gent que estima i trobar la calma.

MANU GUIX

Manu Guix va presentar en concert el seu últim disc: “Moments”, amb el qual realitzava una nova i espectacular gira arreu del territori. Un show totalment nou d’un dels artistes més populars i reconeguts del panorama musical, on es va tornar a acompanyar de tota la seva mítica banda, The Veterans.

Un concert de primer nivell on es van presentar les noves cançons i repassar els seus grans èxits.

Una producció plena d’intensitat, energia i talent amb 6 dels millors músics del nostre país a l’escenari.

    

ANNA URPINA

La violinista Anna Urpina, deixebla directa del gran violinista Enrico Onofri, i solista de la gira Ambronay European Baroque Academy, s’ha format a Madrid, a la Universitat de Madison-Wisconsin amb Vartan Manoogian, al Royal Conservatoire Bruxelles amb Shirly Laub i a la Hochschule für Musik Leipzig amb Mariana Sirbu. Ha rebut classes de Paul Kantor, Eva Graubin, Mimi Zweig, Pinchas Zukerman, Gerard Claret, Natalie Boyarsky, entre altres.
Ha estat concertino i solista en diverses orquestres com la JONC, la JONDE, Les Musiciens du Prince, Orquestra Age of Enlightement, Vespres d'Arnadí, Freiburger Barockerorchetser, European Union Baroque Orchestra i Concertino assistent de l’Orquestra Barroca de Barcelona. Així mateix, també ha estat membre de la Gustav Mahler Jungendorchester, EUYO i Orquestra Schleswig -Holstein, actuant en sales tan prestigioses com Musikverein de Viena, Konzerthaus de Berlin Concertgebouw Amsterdam i Berliner Philarmonie.
Al cicle Sons del Camí, Anna Urpina, acompanyada per Eva del Campo (clavicèmbal) i Ricard Rovirosa (piano) va presentar Baroque/Modern (IBS Clasical), el seu disc de debut  i presentat a l’Atlàntida de Vic i a la Sala d’Assaig del Palau de la Música.
A Baroque/Modern, Anna Urpina ens va proposar un viatge musical per dos moments molt diferenciats de la història de la música: l’esplendor de l’època barroca del segle XVII amb l’època contemporània; del so més càlid a l’escriptura més abrupta. Per portar-ho a terme, va utilitzar instruments històrics de cada període. La part barroca ens trasllada a la part daurada del barroc amb obres de H.I.F. von Biber, G. Haendel, D. Castello i A. Corelli. A la part contemporània, amb violí modern i piano, experimentarem amb les obres més sorprenents de A. Webern i A. Pärt, “Esbós per una glossa antiga”, obra inspirada a la Follia de Corelli escrita expressament per Anna Urpina i Alberto Rosado del compositor Josep Maria Guix, estrenada al Palau de la Música Catalana i l’obra Movimento del compositor José Luis Turina, gravada per primera vegada inèdit vint anys després de la seva estrena als Estats Units.
Baroque/Modern ha estat premiat amb la Medalla d’Or dels World Classical Music Awards al Regne Unit, i de la Revista Melómano, Medalla de plata de Global Music Awards de California i ha estat finalista als Premis Enderrock a la categoria de música clàssica, com a millor disc, en la categoria de vot popular.

 

JUDIT NEDERMANN

LAR és un disc on Judit Neddermann torna a casa, honra les seves arrels, es rodeja de la seva banda de sempre i crea cançons que busquen l’amor, la pau, la celebració i la llum.
En aquest disc trobem la sonoritat característica que la Judit Neddermann ha anat forjant amb els anys.
Als concerts ens trobarem una posada en escena elegant amb una escenografia creada perquè ningú es quedi indiferent. Amb aquest cinquè disc es vol fer un pas més en la carrera de la Judit Neddermann apostant, com sempre, per la qualitat i la senzillesa de les seves cançons.

JOAN DAUSÀ

Si si, ja fa deu anys que Joan Dausà va decidir començar a explicar històries a través de les seves cançons. I sort que va ser així, ja que amb una dècada dalt dels escenaris Dausà ens ha mostrat la gran vàlua com a compositor, i la gran capacitat d’emocionar-nos que només ell sap com fer. Jo Mai Mai, gira 10 anys, és una mirada amb nostàlgia d’aquests primers deu anys de trajectòria, però també és una mirada optimista i positiva a cantar tots els seus grans èxits. Des de l’imprescindible Jo Mai Mai, a la compromesa Una Altra Manera de Viure, a les festives La Gran Eufòria, Tot Anirà Bé o Ho Tenim Tot o a la recent Queda’t Així. I atenció perquè la Judith, la protagonista del Jo Mai Mai, contraataca amb una nova cançó, publicada durant la primavera del 2023 i que suposa la segona part d’aquest celebrat himne. Una festa que vam gaudir plegats!

  • Dia:
    Del 13 al 22 de juliol de 2023