Espais

On aparcar: Pàrquing del Centre Històric

(Via Sant Ignasi, 2, Manresa)


El Pàrquing del centre Històric allargarà el seu horari fins les 23h les sis nits de Sons del Camí 2019. Un cop tancat el pàrquing, a partir de les 23h, els vehicles que siguin dins podran sortir utilitzant el tiquet.

COM ARRIBAR-HI: 

Basílica de Santa Maria de la Seu de Manresa

(Baixada de la Seu, 1, Manresa)

Un dels exemples més representatius del gòtic català, símbol i icona de la capital del Bages. Situada al cim del Puigcardener, contempla la ciutat a la seva falda des de la riba esquerra del riu Cardener.

La imponent construcció es va començar el 1328, dirigida pel mestre d'obres Berenguer de Montagut, l'artífex de Santa Maria del Mar de Barcelona. La Seu va ser visitada per Ignasi el mateix matí que va arribar a la capital del Bages. Quan el Pelegrí arriba a Manresa l'any 1522 tot just d'havia construït el cos bàsic de la basílica: la capçalera, la nau i les capelles laterals. Posteriorment es van construir el campanar, la capella del Santíssim i la façana de ponent. De planta única, de 30m d'alçada i 33 d'ampla, és la segona església gòtica més ampla d'Europa, després de la catedral de Girona, i forma un dels millors exemples d'aquest període artístic. 

COM ARRIBAR-HI: 

Jardins de la Casa Internacional d'Espiritualitat - Cova de Sant Ignasi 

(C/ Sant Bartomeu , 56, Manresa)

El complex actual edificat sobre la balma natural on segons la tradició Ignasi comença a escriure els Exercicis Espiriuals, està format d'una banda, pel Santuari de la Cova, i de l'altra, pel Centre Internacional d'Espiritualitat Ignasiana (abans anomenat Casa d'Exercicis), que data de 1894 i és obra de Joan Martorell. Tot el conjunt monumental és una bona mostra de l'arquitectura jesuítica i , sobretot, de l'art barroc català.

La façana barroca és obra de Joan i Francesc Grau, artístes manresans i data del segle XVII. L'església fou construïda entre 1750 i 1763, en l'espai d'acolliment hi podem trobar la porta que el 1625 es va col·locar per entrear a la coveta fins el 1900 i els medallons d'alabastre que relaten els episodis de la vida d'Ignasi fets pel també manresà Josep Sunyer (1720).

A més del seu interès artístic, és tot un símbol per als membres de la Companyi a de Jesús, ja que és considerat el lloc on van germinar les idees del seu fundador. 

COM ARRIBAR-HI: 

Més informació per visitar Manresa: www.manresaturisme.cat